+36 30 860 0470 hello@tavkonyveles.com

Könyvelés

Könyvelés

A könyvelés a múltban történt gazdasági események rögzítése. A könyvelő feladata, hogy a vállalkozás bizonylatait, számláit olyan rendszer szerint rögzítse, amelyből elkészíthetőek azok a bevallások, amiket a hatóságok felé be kell nyújtani. A könyvelő az így feldologozott bizonylatok lapján tudja megmondani megbízójának, hogy a vállalkozásnak mikor, mennyi fizetnivalója van, mennyi adót igényelhet vissza, mennyivel tartoznak mások a cégnek.

A legfontosabb bizonylatok, amiket a könyvelő rögzít, vagy feldolgoz, a vállalkozás által kiállított számlák, nyugták, pénztárgép-bizonylatok, bankszámlakivonatok, illetve a vállalkozás által vásárolt árukról, anyagokról, vagy a vállalkozás által igénybe vett különböző szolgáltatásokról kapott számlák.

A könyvelés alapvető feladatai közé tartozik a bizonylatok rögzítése és ezek alapján a szükséges bevallások rendszeres elkészítése, az éves beszámolók elkészítése és benyújtása és ezek pénzügyi kötelezettségéről a vállalkozás vezetésének tájékoztatása. Megállapodás szerint bérszámfejtés, fontos, hogy rendszeres időközönként tájékoztassa a cégvezetést arról, hogy mikor és mennyi adó és járulékfizetési kötelezettsége van a vállalkozásnak.

Amit könyvelési szolgáltatásunk keretében vállalunk:

– Minden ügyfelünkkel szerződést kötünk, amelyben kölcsönösen rögzíthetjük az együttműködés kereteit
– Mindig elérhetőek vagyunk az ügyfeleink számára
– Az esedékes fizetendő adókról és járulékokról időben tájékoztatást adunk
– Ellenőrizzük a részünkre megküldött bizonylatokat, hogy megfeleljenek a hatályos jogszabályokban rögzített formai és tartalmi követelményeknek
– A bevallásokat mindig határidőre készítjük el
– A könyvelést kizárólag jogtiszta szoftverekkel végezzük
– Rendelkezünk vállalkozói felelősségbiztosítással
– Munkatársaink folyamatosan nyomonkövetik az adójogszabályok változásait, naprakész ismeretekkel és nagy tapasztalattal végzik munkájukat

Kérdése van vagy szeretne ajánlatot kérni?

Írjon nekünk!

5 + 6 =

Share This